BIJENVOLK IN UW TUIN !

bijenkast in tuin

Een bijenvolk in uw tuin? Het is eenvoudiger dan u denkt! Kijk hier!

 

BIJENZWERM ??

zwerm small

U heeft een bijenzwerm of wespennest in de tuin.

 Wat nu ??? 

 

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest! Kijk hier.

SPONSORING!

voerakker1 small

Help de bijen!
Stichting Bijenfonds Blaricum en Omstreken.

Sponsort u ook?

Recepten

Honingsinaasappelsaus.

U wilt een gezond en lekker sausje voor in de yoghurt of de vla?

Neem het sap van een geperste sinaasappel en voeg hieraan dezelfde hoeveelheid honing toe. Goed vermengen en opkloppen en uw sausje is klaar voor gebruik.

Honingvruchtensalade.

Benodigd:

- 2 appels in schijfjes gesneden;

- de partjes van een sinaasappel, doorsnijden en pitten verwijderen;

- 1 banaan in dunne schijfjes snijden;

- 1 eetlepel honing.

De vruchten en de honing goed vermengen. Door de honing krijgt de vruchtensalade een heerlijk aroma.

 Hoestsiroop.

Neem 100 gr. zuivere honing, 1 eidooier, 1 lepel slaolie en 50 gr. rum. Dit goed door elkaar mengen. U krijgt een goedwerkende siroop tegen hoest. Regelmatig 1 eetlepel innemen.

Sinaasappelcouscous met aubergine

Vegetarisch hoofdgerecht 4 personen - 30 minuten.
Couscous bevat veel vezels, walnoot veel eiwitten en de aubergine veel vitamines.

- 50 ml. olijfolie;
- 1 ui, fijngesneden;
- 3 aubergines, in kleine blokjes;

- 1 tl gemalen kaneel;
- 1 sinaasappel, schoongeboend;

- 250 gram couscous;
- 1 zakje walnoot (55 gr.), grof gehakt;

- 2 el honing;
- 1 zakje koriander (15 gr.), fijngesneden

- 300 ml Griekse yoghurt

- vershoudfolie.

1 Verhit 2 el van de olijfolie en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de aubergine erdoor, strooi de kaneel en zout en peper naar smaak erover en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. stoven.

2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer het sap, de rasp en 300 ml kokend water door de couscous en schep om met (ruim) zout en peper naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat even wellen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan krokant en laat op een bord afkoelen.

3 Maak de honing zonodig vloeibaar (verwarmen tot max. 50º C) en roer hem met de rest van de olie door de gewelde couscous. Roer de helft van de koriander door de yoghurt, breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aubergine over 4 borden, schep de couscous ernaast en schenk wat koriander-yoghurt erover. Bestrooi het gerecht met geroosterde walnoten en de rest van de koriander.

Bevat per eenpersoonsportie 600 kilocalorieën • 18 gr. eiwit • 31 gr. vet. •63 gr. koolhydraten.

(bron: Allerhande)

 Boekweit-müsli met honing.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 75g boekweit
- 1 ½ dl druivensap
- 50g havermout
- 100g pitloze druiven
- 2 appels
- citroensap
- 50g paranoten
- 4 eetlepels honing
- 1 l. yoghurt

Bereidingswijze.
Rooster de boekweit in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de geroosterde boekweit in een kom en voeg het druivensap toe. Laat de boekweit 2 uur weken in de druivensap. Snij de geschilde appels in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap. Voeg de havermout, druiven, appels, noten en honing bij de boekweit en meng alles goed door elkaar. Roer de yoghurt erdoor.

Bijenkorfkoekjes 

Ingediënten voor ca. 30 koekjes:

4 eetlepels honing

1 geklopt ei

1 theelepel vanillesuiker

500 gram kokossnippers

225 gram walnoten, gehakt

225 gram dadels, gehakt

2 eetlepels bloem

Klop het ei met de honing, de vanillesuiker, de kokos en de walnoten goed door elkaar. Rol de dadels door de bloem en voeg ze aan het honingmengsel toe. Schep lepels van het beslag op een ingevette bakplaat en bak de koekjes gedurende 12 minuten op 170 graden tot ze lichtbruin zijn.

Wie is online?

We hebben 79 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Start Onze vereniging Allerlei Recepten